Börja med mountainbike som träningsform

En härlig cykeltur kan bjuda på rikligt med motion och lite frisk luft på köpet. Vad som dock är ännu mer spännande än så är att testa på Mountainbiking. Den här aktiviteten blir bara alltmer populär i vårt avlånga land, och det är inte svårt att förstå varför.

De mysiga skogsvyerna, de häftiga cykelspåren samt de fartfyllda äventyren är det ingen som vill tacka nej till. I det här inlägget ska vi därför gå igenom utrustningen som du behöver inför en Mountainbike-tur. Vi kommer dessutom att jämföra uthyrning och köp av egen Mountainbike.

Utrustning och tillbehör som är ett måste

Utöver själva cykeln samt sköna träningskläder bör du ha en väska på ryggen. I den förvarar du bland annat snacks, våtservetter, plåster och annat som du kan tänkas behöva. Samtidigt ska du ha ordentliga skor, en stor vattenflaska, hjälm och cykelhandskar. Beställ online för att vara väl förberedd.

Att hyra eller att köpa?

Det finns ett antal platser i landet där du kan hyra en Mountainbike under dagen. Du slipper då visserligen att transportera din egen Mountainbike, men trots detta medför uthyrning flera nackdelar. Uthyrningsplatserna i Sverige är inte många, och du är därför begränsad till bara några få platser. Kalaset blir även ganska dyrt om du ofta hyr Mountainbike.