Kända ÖSK:are

Genom åren har inte bara Örebro SK gjort närmare 50 säsonger i Allsvenskan. Man har också producerat och inhyst ett antal kända spelare och några av dessa tänkte vi titta lite närmare på här nedan.

Orvar Bergmark

En av de största profilerna som spelat i ÖSK-dressen är utan tvekan Orvar Bergmark. Som 17-åring kom han till ÖSK 1948 och var sedan klubben trogen fram till 1965 med undantag för ett år i AIK samt ett par säsonger i italienska AS Roma. Totalt spelade han 147 allsvenska matcher för ÖSK. Efter karriären tränade han även ÖSK i ett antal olika omgångar.

Hasse Borg

En annan spelare som också tillhör en av ÖSK:s mest framgångsrika är Hasse Borg. Efter att ha inlett karriären i lokalkonkurrenten BK Forward kom Borg till ÖSK 1974. Därefter blev det flytt till tyska Braunschweig innan karriären avslutades med sex säsonger i skånska Malmö FF.

Sven ”Dala” Dahlkvist

En annan känd ÖSK-profil såväl på som utanför planen är Sven ”Dala” Dahlkvist. Efter många år i AIK valde ”Dala” att avsluta karriären i ÖSK. Efter att ha lagt skorna på hyllan gick han direkt till tränarbänken där han bland annat var med och förde ÖSK till en andraplats i Allsvenskan år 1994.