ÖSK i Allsvenskan

Efter att ha varit ned och vänt i Superettan så har ÖSK nu inlett sin 32:a säsong i fotbollens högstaliga. Med åtta matcher spelade så har säsongen inletts på ett helt okej sätt.

Hyfsad inledning för Örebro

Dock ska det sägas att efter en hyfsad inledning så har man under de senaste matcherna fallit tillbaka något och formen verkar vara på nedåtgående. Senaste matchen spelades mot bottenlaget Falkenberg och matchen slutade 0-0 efter en relativt händelselös match där Jacob Rinne för Falkenberg var närmast att näta.Nästa match spelas på klassiska Ullevi och det är förstås den än mer klassiska blåvita IFK Göteborg som står för moståndet. Blåvitt ligger för närvarande på en sjätteplats i tabellen och blåvitt har därmed varit något av en besvikelse i jämförelse med fansens förväntningar. Men ska man tro oddsen inför matchen mot Örebro så kan man nog förvänta sig att tre nya poäng ska läggas till på tabellkontot. På sajten www.tippat.se så visar i skrivande stund att oddsen ligger på låga 1,58 på blåvittseger och hela 5,60 på att Örebro ska kunna besegra göteborgarna.

Nordin Gerzic åter i Göteborg

Mötet med Göteborg blir troligen lite extra laddat för ÖSK-spelaren Nordin Gerzic, som bara dagar innan den Allsvenska premiären så gjorde ÖSK klart med Gerzic. Anledningen att det skulle kunna bli extra laddat beror på att det var just IFK Göteborg som var hans tidigare klubbadress under de senaste två säsongerna.Förvisso kom det kanske inte som någon större överraskning att Gerzic skulle återvända till Örebro. Det var här han slog igenom i slutet av 00-talet innan han skrev på för blåvitt. Han fick dock inte sitt spel att stämma under sin tid i klubben och satt mest på bänken under tränaren Mikael Stahres ledning. Av den anledningen så lånades han under hösten 2013 ut till just ÖSK som vid den tiden kämpade för att åter ta en plats i Allsvenskan.