Ren idrott – fri från doping och droger

  Många gånger slår nyheter om dopade idrottare ner som bomber i nyhetsmedia. Både du och jag blir i stort sett alltid förvånade att just den idrottaren åkt fast i en kontroll. Idrotten ska vara så likvärdig som möjligt och då behöver vi alla hjälpas åt för att hålla den fri från doping och droger. 

Självtester tillgängliga för alla

Oavsett om du är en elitidrottare eller spelar i det lokala korplaget är det viktigt att du uppträder sportsligt. Detta innefattar beteende men också din inställning till sporten. Att fuska i sport har aldrig varit tillåtet, men det är skillnad på fusk och fusk. För att säkerställa att du eller någon annan inte har tagit en otillåten substans så kan du numer utföra drogtester hemma eller i omklädningsrummet. Det är lätt att beställa och du får svaret på testet inom fem minuter.

Undvik manipulerade tester

Om det är så att du ska testa någon annan så finns det en del saker att tänka på inför provtagningen. Gör gärna testet oannonserat och be personen tvätta sina händer innan inlämningen. Dessutom är det bra om du eller någon annan har möjlighet att övervaka hela provtagningen.