Vad behövs för att börja spela hockey?

Att åka runt på isen med en klubba i handen är något som lockar både unga tjejer och killar. Men det är faktiskt aldrig för sent att börja spela och juniorer är välkomna till att börja träna. Hockeysugna tjejer och killar drömmer om att dels få spela hockey men även att delta i kamratskapet som denna lagsport erbjuder både på och utanför isen. Här kommer nåra tips om vad som behövs för att börja spela hockey.

Börja med att träna på skridskoåkning

En hockeyskola lär barn och juniorer att åka skridskor och på sikt att spela hockey. Skridskoåkningen är en stor del och vissa klubbar rekommenderar att man tar några skridskolektioner innan man börjar spela. Det kan vara svårt att åka skridskor samtidigt som man håller en klubba i handen och dessutom vistas på isen med andra spelare. För att inte tala om att kunna träffa den lilla svarat pucken. En full ishockeyrustning kan du hitta på nätet och den består av en rad olika saker, men som nybörjare så behöver man verkligen inte en full utrustning för att kunna delta i träningen. Det är alltid bra att prova och se om man verkligen vill fortsätta med en sport innan man köper en utrustning. I de flesta hockeyklubbar så kan man ifrån början låna utrusning.

Utrustning

För att spela hockey så behövs benskydd, armbågsskydd, en hjälm, klubba, och skridskor. När man spelar i juniorligor så behöver man också munskydd, nackskydd och axelvaddar. De flesta väljer av hygieniska skäl att köpa munskydd. Några lämpliga träningskläder behövs också. Allt dessa går att låna på stället där du ska prova och spela. Det väsentliga att köpa om man sedan bestämt sig för att fortsätta är en hjälm och ett par skridskor. Det är viktigt att skridskorna sitter bra. Det går att köpa hockeyutrusning billigt på internet, som nämndes ovan. Ett annat tips är att köpa från någon klubbmedlem som har växt ut sin utrusning eller som kanske har bestämt sig för att testa någon annan sport.