Vikten av att ha rätt skydd

Det är skillnad på skydd och skydd. I alla fall inom hockey, precis som i många andra sporter. Likt alla andra produkter i världen får man lite vad man betalar för, och det gäller även för säkerhetsutrustning. Det gäller alltså att skaffa rätt.

Hockeyskydd för en säkrare sport

Enligt Trygg Hansa skadas 5 500 barn allvarligt inom hockey varje år. Här handlar det inte om lika starka tacklingar som de man ser på hockey på elitnivå, men barn tar lätt skada och allt hänger på vilken hjälm och övriga skydd man har när man dundrar in i en motspelare eller rinkens kant.Det som kan komma att stå mellan ditt barn och en potentiell skada är alltså bitar av plast som kan ha olika kvalitet beroende på vart de kommer ifrån. Vid köp, titta gärna runt hos olika företag och hör dig gärna för med andra utövare om deras erfarenheter av olika skydd och märken. Hur man än vrider och vänder på det kommer bra hockeyskydd vara billigare än konsekvenserna av ett dåligt.

Olika skador i hockey

När du spelar hockey är det inte bara pucken som är din fiende, utan även alla andra på plan, samt golv, rink och allt annat som rör sig på planen. Inte minst de andra spelarnas klubbor. Eftersom att hockey spelas i så hög fart är det svårt att förebygga skador genom att vara försiktig, utan när allt går så fort som det gör är det enda man kan göra att försöka ha bra utrustning. Vanliga skador i hockey inkluderar vrickningar och stukningar, skallskador och benbrott, men även inre blödningar till följd av hårda smällar. En och annan bruten näsa kan också förhindras med hjälp av rätt hjälm.