Välja rätt hockeyskydd

Det är inte många andra sporter där man tar på sig så pass mycket utrustning som i ishockey och det gäller att man väljer ut sådant som verkligen sitter bra. Som nybörjare är det nästan alltid bättre att besöka en sportbutik i person och be om hjälp från någon riktigt kunnig. Vet man dock vad man är ute efter kan man lika gärna köpa allt online.

Hjälmen

Att hjälmen ska vara CE-märkt säger ju sig själv, men bortom detta är det viktigt att hjälmen sitter bekvämt och rent funktionellt brukar man säga att den ska sitta omkring en centimeter ovanför ögonbrynen.

Handskar

Handsken ska möta armbågsskyddet så det inte finns något mellanrum då man lätt får slag kring detta område. Handsken kan antingen strama åt eller sitta löst, det är mer upp till var och en då båda faktiskt fungerar. Så länge den inte sitter för löst förstås. Och fingrarna ska inte nå ända fram.

Axelskydd

Det viktigaste med axelskydden är att de sitter mitt på axlarna.  Det går dock alltid att korrigera skyddet med hjälp av remmar så att det sitter rejält mot kroppen. Förstärkningar bör finnas vid ryggrad, bröst och nyckelben.

Armbågsskydd

Precis som axelskydd ska armbågsskydden sitta mitt på armbågen. De går även ned över underarmen. Skydden ska dras åt så pass mycket att de inte går att snurra.

Benskydd

Benskyddens uppgift är att ta emot slag från klubbor, puckar och även andra spelares skridskor. Knäskålen ska vara i mitten på knäskållan och skydda ända ned till fotleden. Det är dock viktigt att de inte sitter för långt ned eftersom skridskorna då trycker upp dem.